Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2012 20:22 - хора и съзвездия
Автор: sudoku Категория: Други   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.08.2012 20:36


Всички знаят кой е слънчевият им знак (Знакът от зодиака, през който Слънцето преминава в момента на нашето раждане, като годината е без значение. За по-кратко - зодията ни.), но не всички знаят кой е лунният им знак.

цитат:

"Слънцето определя основната ни същност, но влиянието на Луната има най-голямо значение за съвместимостта между хората. Т.е. слънчевият ни знак не изчерпва изцяло въпроса за нашата личност. Местоположението на Луната, Венера, Марс и асцедентът също имат голяма роля.
Слънцето е логичното, разумното, мислещата част от нас.
Луната - интуитивното, творческото, духовното, артистичното.
Слънцето и Луната образуват мъжко-женската, външно-вътрешната, светло-тъмната, топло-студената комбинация. Те са противоположности, които зависят една от друга в своето съществуване и значимост. Ние се отразяваме истински само в огледалото на нашите взаимоотношения. Внимание: Ако много сме увлечени от слънчевите сили, т.е. от силите на разума, и пренебрегваме нашия лунен потенциал, ще излезем от равновесие. За съжаление, мнозина страдат от това състояние, защото живеем в соларно-доминиран свят.
Слънце = мъжки. Мъжете нямат особено много допирни точки с лунните си същности. В нашето общество отдаваме много по-голяма тежест на Слънцето - на мъжко рационалните ни функции, отколкото на тези на Луната - творческо-ирационалните.
Интересна книга по темата е "Да бъдеш лунарен тип в соларния свят" от Донна Кънингам
.



Гласувай:
2



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sudoku
Категория: Други
Прочетен: 8063
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Блогрол